H.ESSERS INVESTITII

PROJECT DETAILS

H.ESSERS INVESTITII

Beneficiary: S.C. H.ESSERS INVESTITII SRL
Title: H.ESSERS LOGISTICS CENTER STAGE 1 AND 2: HALL WITH WAREHOUSE / PRODUCTION FUNCTION. OFFICES AND SOCIAL GROUP, UTILITIES, ANNEXES, PLATFORMS, INTERIOR ALLEGES, PARKING, SIDEWALK, GREEN SPACE, AND LAND FENCING
Location: Bolintin Deal Commune, Giurgiu County
Project description :
This project has been developed in two stages. The first stage in 2012, an industrial hall, an office area, and a social group. The built-up area of stage 1 was 30,000 sqm, and the built-up area of stage 2 was 33,000 sqm. The hall from stage 1 is composed of four fire compartments. The first, with an area of 5,000 square meters, for storing goods that require temperature control between + 4˚C / + 20˚C. In the second compartment, with an area of 10,000 square meters, are administrative offices located on three levels, and also are stored general goods that do not require special storage conditions. Also in compartment 2, there is a soup where production activities take place which consists of the packaging process. In the third compartment with an area of 10,000 square meters, there is the area of the social group, which is developed on two levels, and there are also stored general goods that do not require special storage conditions.

Client

H.ESSERS INVESTITII

Location

Giurgiu

Project type

Logistic Center

Completion

2018

Client

H.ESSERS INVESTITII

Location

Giurgiu

Client

H.ESSERS INVESTITII

Location

Giurgiu

Client

H.ESSERS INVESTITII

Location

Giurgiu

Project type

Logistic Center

Completion

2018
In compartment 3 is a floor withdrawal where production activities take place, consisting of the entire packaging process. In the fourth fire compartment, with an area of 5,000 square meters, there are stored dangerous goods that make the building a SEVESO objective. The administrative block with ground floor + 2 store height regime is closed to the outside with glass curtain walls on its entire height. The second stage carried out in 2017, provided for the expansion of the logistics center with an additional area of 10,000 square meters. The existing Compartment 1 was expanded, in the second stage, by adding another 5,000 square meters dedicated to the storage of pharmaceutical products that require temperature control. In the area of compartment 4 was added a new compartment, the fifth one, of 5,000 sqm, which stores dangerous goods to the fire safety, confirming the building as a SEVESO objective
The first stage of the project included the works for arranging the road and storage platforms, the parking lots, the sidewalks, the green areas, and the vertical systematization. In the second stage of the project, the circulating platforms from the first stage were extended, including a roundabout, and also the parking lots, green spaces, and storage platforms.
Design specialties involved: architecture, interior, and exterior installations, resistant prefabricated reinforced concrete/monolith/masonry, vertical systematization.
Year / Duration of the project: Stage 1: 2012/2013. Stage 2: 2017/2018
Scope of works: design of DTAC / PTH-DE phase, approval-authorization stage, supervision of works execution
Menu